11 Jun 2011

Chocolate Bread / Pain au chocolat


I love making bread, and the best part of it, is when it is out of the oven, it fills my house up with the aroma of fresh baked bread, which makes me feel special. I think another value of making home-made bread is that you can decide and choose yourself the ingredients you want to put in.  Here is a delicious bread, made with wheat flour and chocolate. It's perfect to be served for breakfast, brunch, or any time.

I’m submitting this post to Susan's Yeastspotting, a WONDERFUL BREAD BLOG devoted to yeast bread food. Please check it out!
Mamatkamal

Ingredients:

-500g wheat flour / 500g de farine de blé entier

-2 teaspoons dried yeast / 2 c à thé de levure de boulangerie séchée

-Pinch of salt / Une pincée de sel

-1 tablespoon olive oil / 1 c à soupe d'huile d'olive

-2 tablespoons caster sugar / 2 c à soupe de sucre semoule

-Some cold water / De l'eau froide

-150g dark chocolate / 150g chocolat noir

Method / Préparation:

1-Put 1 teaspoon dried yeast, 1 teaspoon caster sugar, 2 tablespoons flour and about 2 tablespoons cold water in a bowl, mix well, cover and leave until bubbles appear on the surface (about 30 minutes). / Diluer 1c à thé de levure, 1 c à thé de sucre, environ 2 c à soupe de farine et environ 2 c à soupe de l'eau froide.  Bien mélanger et laisser reposer environ 30 minutes. Normalement, il doit y avoir des bulbes qui se forment à la surface du mélange de la levure.

2-I used a mixer with a bread hook to make this bread as well as my hands to knead the dough. I don't think it's necessary to use both techniques but I did it because I REALLY do enjoy kneading with my hands and the whole process of making bread lol . Put the flour, yeast mixture, salt, yeast, and the remainder of the sugar in a mixer and knead for about 5 minutes, adding gradually cold water. Mix well to a soft dough. Turn it out onto a floured surface or 9assriya and knead for about 5 minutes or untill smooth and elastic. If the dough is not soft enough, add some more water and keep kneading. /J'ai utilisé le robot culinaire pour pétrir ce pain et j'ai mis le crochet pétrisseur) mais je l'ai fait aussi à la main.  Je ne crois pas que c'est nécessaire d'utiliser les 2 options pour pétrir le pain mais je l'ai fait tout simplement pour le plaisir.  Mélanger farine, levure, sel, et le reste du sucre, mélange de levure et laisser pétrir pendant environ 5 minute, en ajoutant graduellement de l'eau froide pour former une pâte . Placer la pâte sur un plan de travail ou dans 9assriya et pétrir avec les mains pendant environ 5 minutes ou jusqu'a que la pâte soit souple et lisse. Si la pâte est dure, ajouter un peu de l'eau et pétrir de nouveau quelques minutes.
3-Place in an oiled bowl and brush the dough with olive oil. Cover with plastic wrap or a damp tea towel and let rise for about 1 hour or until doubled in size. / Huiler un bol, placer la pâte , badigeonner-la avec un peu d'huile d'olive, couvrir avec un film alimentaire ou d'un torchon humide de préférence. Laisser lever pendant 1 heure. La pâte doit doubler de volume.

4-Punch down and knead for about 2 minutes.  Add chocolate  and mix for just a minute until the chocolate is evenly distributed / Dégaser la pâte, ajouter le chocolat et mélanger pour 1 minute juste assez pour distribuer également le chocolat.
5-Transfer the log to a lightly greased loaf pan. Cover with oiled plastic wrap and let rise for about 30 to 45 minutes. / Placer la pâte dans un moule à pain. Couvrir avec un film alimentaire huilé et laisser lever pendant environ 30 à 45 minutes.
6-Preheat the oven to 200°C. / Préchauffer le four à 200°C.

7-Brush with some cold water, score with a knife, sprinkle some flour on top  / Badigeonner avec un peu de l'eau froide, faire des coupures longues dans la pâte à l'aide d'un couteau, saupoudrer avec un peu de farine.

8-Bake for about 30-45 minutes until golden. Remove from the oven and cool on a wire rack. /Enfourner le pain pendant environ 30 -45 minutes ou  jusqu'à qu'il soit bien doré.

9-Enjoy! / Bssa7a wa ra7!






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