1 Feb 2012

شرمولة راس الحانوت/Ras El Hanout Marinade For Chicken / Marinade de Rass El Hanout Pour Poulet!

شرمولة راس الحانوت
If you like sweet and savoury meat, this Ras El Hanout marinade is perfect.  It is easy to make, tasty to eat, and fits perfectly the taste of the the roasted chicken wings or drumsticks.
Mamatkamal
For about 800 gr chicken wings or 8 chicken drumsticks / Marinade pour environ 800 gr d'ailes de poulet ou 8 pilons de poulet

Note:   If you use drumsticks, make 3 small incisions all over them, this will help them soak up the marinade.  / Si vous utilisez les pilons de poulet, faire 3 petites incisions pour bien faire pénétrer la marinade dans la chair de poulet.
Ingredients:

-5 ml (1 teaspoon)  Ras El Hanout, Moroccan spice blend / 5 ml (1 c à thé ou à café) de Ras El Hanout, épices marocaines

-Some salt / Un peu de sel

-30 ml honey / 30 ml de miel

-30 ml olive oil / 30 ml d'huile d'olive

-1 tablespoon brown sugar / 1 c à soupe de sucre brun

Method / Préparation:

Combine all the ingredients in medium bowl until well mixed.  Place the chicken pieces in a large, shallow dish. Pour over marinade and turn to coat. Cover and refrigerate, turning occasionally, for at least 2 hours, but the longer, the better! / Mélanger tous les ingrédients ensemble.  Placez les morceaux de poulet dans un grand saladier profond, puis verser la marinade dessus et mélanger pour bien enrober les morceaux de poulet. Couvrir et laisser mariner au moins 2 heures au réfrigérateur en tournant de temps à autre pour bien imbiber les 2 côtés. Plus on laisse mariner, mieux c'est!

N.B.  For sweeter version,  double the amount of brown sugar and honey set down in this recipe. / Pour une version plus sucrée, doubler les mesures du miel et du sucre brun. 

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