This ganache can be used as a glaze for all kind of pastries, or as a filling for cakes, or as a tarte or tartelette filling, or much better it can be turned into truffles, scooping it out with an ice cream or melon baller, then roll it in cocoa powder or icing sugar.
Mamatkamal
Ingredients:
-100 gr dark chocolate, semi-sweet / 100 gr de chocolat noir semi-sucré
-100 ml milk evaporated milk "Original", I used Rainbow product. Please note that evaporated milk differs from sweetened condensed milk, as evaporated milk contains no added sugar./ 100 ml du lait évaporé non-sucré, ou lait, parfois appelé lait concentré non-sucré. N'utiliser pas la version sucrée de ce lait.
-50 gr amlou paste, with thick and creamy texture. Don't use amlou which is too liquid. / 50 gr d'amlou, dont la consistance est bien épaisse. N'utiliser pas celui qui es trop liquide.
-1 or 2 drops of argan oil. / 1 ou 2 gouttes de l'huile d'argane
Methode / Préparation:
-Break chocolate into little pieces. In a bowl and over a saucepan of bowling water (a bain-marie), gently melt the chocolate. Remove from the heat, then add amlou paste, stir well then add milk and mix until smooth. Stir in the oil then set aside. / Casser le chocolat en petits morceaux et faire fondre le chocolat au bain marie. Retirer du feu et ajouter la pâte d'amlou et bien remuer, immédiatement ajouter du lait et remuer de nouveau jusqu'à que le mélange soit lisse. Ajouter l'huile, puis lui donner un dernier coup pour melanger le touts. Réserver.
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