14 Dec 2012

كيسان سْلُّو باللُّوزْ وْ شْكْلاطْ/ Kissan Sellou Blouz o Choklat / Chocolate-Amlou Cups With Sellou Crust / Tartelettes au Chocolat et Amlou sur Croûte Sellou! Hello 2013 and Happy New Year

كيسان سْلُّو باللُّوزْ وْ شْكْلاطْ

This incredibly addicting dessert is super crispy outside and so soft inside, a perfect treat for the lovers of the classic chocolate and almond combination!  It has enough of a chocolatey flavour to make my boys, avid chocolate and sellou lovers, happy, and one is never enough when it comes to munching those sweet treats. Last time I made 24 of those, hoping to have some leftover, well the boys just ate them all in a day and I can't blame them, these look horrendously addictive and whenever I make them, I try to keep my hands away from them, so I'm happy they never last more than one day!!!
K. El Mary (Mamatkamal)

This recipe yields 10 little cups or 5 medium tartlet size / Pour 10 petites tartelettes ou 5 de taille moyenne

Preparation Time: 0 h 30 minutes / Temps de préparation: 0 h 30 minutes

Cook Time: 0 h 10 minutes / Temps de cuisson: 0 h 10 minutes

Ingredients:

-300 to 400 gr Tquawt (Flourless version of Seloo) / 300 à 400 gr de Tquawt (Version de Sellou sans farine)

Here is the recipe: Recette de Tquawt Recipe

N.B. Substitute Tquawt as crust for chopped Chebakia or Seloo (made with flour) or Zammita / Vous pouvez remplacer Tquawt par Sellou (version avec farine), Chebakiya (hachée), ou Zammitta 

-Amlou Chocolate Frosting  / Glaçage au Chocolat et Amlou!

Here is the recipe: Amlou-Chocolate Frosting

-About 10 whole almonds lightly toasted, with skin / Environ 10 amandes entières légèrement grillées avec peau

-About 50 gr cocoa powder / Environ 50 gr de poudre de cacao

Method / Préparation:

1-Preheat oven at 160°C fan  / or 180°C / or 356°F / or gas mark 4 / Préchauffer le four à 160°C, équipé de système de ventilation / ou 180°C / ou 356°F / ou 4 th.

2-Lightly oil your brioche or muffin or tartlet tins and then cover them with some pieces of parchment or baking paper (see picture below).  It is important to use parchment paper because once cooked and cooled, it makes it easier to remove the whole Sellou-Cup without worrying about damaging the edges./ Graisser légèrement vos moules à tartelette ou à brioche ou à muffins avec un peu d'huile et ensuite recouvrir du papier sulfurisé ou papier cuisson. Cette étape est importante pour démouler vos tartelettes  de Sellou sans briser les bords.


3-Press the Sellou pastry into 10 small greased tartlet tins or others. / Presser mélange de Sellou au fond et sur les côtés des moules à tartelettes ou autres.


4-Refrigerate for 1 hour or freeze for 20 minutes. /Réfrigérer pendant 1 heure ou placer au congélateur pendant environ 20 minutes.


5-Pour amlou-chocolate frosting into center of cooled tartlet shells./  Répartir votre glaçage au chocolat et amlou sur les tartelettes refroidies.


6-Bake for 10 minutes. / Faire cuire pour 10 minutes.

7-Remove from the oven and allow the tartlets to cool (about 20 minutes) before you remove them from the tins, this will allow the shells to firm up. / Retirer du four et laisser refroidir les tartelettes pendant environ 20 minutes avant de les démouler, ce qui permet à la croûte  de durcir un peu et éviter qu'elle casse.



8-Dust with cocoa powder, then add an almond into the center of each cup./ Saupoudrer de poudre de cacao, puis placer une amande au centre de chaque caissette.



9-Enjoy! Bssaha w raha!


Post a Comment

Share it

nRelate - Posts Only