1 Feb 2012

جْنيحاتْ الدّْجاجْ مْعَسّْلينْ/Sticky Roasted Ras El Hanout Chicken, Moroccan Style / Poulet à la Marinade de Rass El Hanout, style marocain!

جْنيحاتْ الدّْجاجْ مْعَسّْلينْ

Chicken is one of my boys' favourite meat, either cooked in Tagine (Tajine) or roasted, or fried, or grilled, or whatever I can try.  I often use this Ras El Hanout Sauce (Moroccan Spice Blend) to marinate chicken wings or drumsticks.

Ras El Hanout Sauce creates a sticky glaze whilst cooking in the hot oven and when cooked, the chicken pieces turns out so beautifully brown and crispy. They taste delicious and can be served with all types of vegetables, couscous, rice, etc...  The excess sauce goes perfectly with the side dish and eat with your fingers!  Enjoy.

Ingredients:

-About 800 gr of chicken wings / Environ 800 gr d'ailes de poulet

-Ras El Hanout Marinade / Marinade de Rass El Hanout!

Click below for recipe / Cliquez ci-dessous pour la recette

Ras El Hanout Marinade For Chicken / Marinade de Rass El Hanout Pour Poulet!


-Some toasted sesame seeds or flaked almonds / Quelques graines de sésame ou bien d’amandes effilées, grillées


Method / Préparation:

1-First trim the chicken wings. Cut it into three (3) sections:  Cut off the tips of the wings with a sharp knife and using a kitchen shears, snip the other part into two pieces.  Discard wing tip section and keep the little drumstick and the little wing.  /  Avec un couteau, couper l'aile de poulet en trois (3) sections: couper le bout des ailes et les jeter, puis avec une paire de ciseaux, couper les ailes en deux en les séparant à l'articulation, ainsi vous aurez une partie aileron et une partie pilon.
These are the little drumstick and the little wing  / Voici la partie aileron et la partie pilon
2.Rinse chicken pieces, pat dry with paper towels. / Laver les morceaux de poulet et éponger-les avec un essuie-tout.

3-Place the chicken pieces in a large, shallow dish. Pour over marinade and turn to coat. Cover and refrigerate, turning occasionally, for at least 2 hours, but the longer, the better! / Placez les morceaux de poulet dans un grand saladier profond, puis verser la marinade dessus et mélanger pour bien enrober les morceaux de poulet. Couvrir et laisser mariner au moins 2 heures au réfrigérateur en tournant de temps à autre pour bien imbiber les 2 côtés. Plus on laisse mariner, mieux c'est!

4-Preheat oven at 180°C fan  / or 200°C / or 392°F / or gas mark 6 / Préchauffer le four à 180°C, équipé de système de ventilation / ou 200°C / ou 392°F / ou 6 th.

5- Cover a baking dish with aluminum foil as the sugar tends to caramelize while baking. Spread wings and the sauce over the base. Roast uncovered for 35 to 40 minutes until golden brown. Turn the wings half way through the baking (after about 20 minutes). /  Il vaut mieux couvrir un plat allant au four avec du papier aluminium sachant que la sauce va caraméliser pendant la cuisson. Disposer les ailes de poulet ainsi que la sauce sur la plaque.  Faire rôtir à découvert pendant 35 jusqu'à  40 minutes.  Vous pouvez aisément tourner les ailes de poulet  à la mi-cuisson (après environ 20 minutes de cuisson).

6-Still hot, sprinkle some toasted sesame seeds or flaked almonds on the chicken wings and serve. / Saupoudrer les ailerons encore chauds de graines de sésame ou bien d’amandes effilées, grillées.  Servir.

7-Enjoy! Bssa7a w ra7a!

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